LESSTIJLEN

explore and expand

Bij Ebb & Flow Studio bieden we in de basis drie stijlen yoga: vinyasa, yin en hatha. Je zult ook stijlen vinden die hier van afgeleid, of een combinatie van zijn. Anders gezegd: bekend terrein met een bijzondere twist. Maar dat is niet alles. We bieden ook speciale stijlen en unieke lessen. Rocket (afgeleid van ashtanga), ecstatic flow, pilates, primal arts, yoga calisthenics, yoga rhythm en meditatie. Als je net begonnen bent met yoga, adviseren we je een les te kiezen die gelabeld is als “alle niveaus”. Intermediaire lessen zijn beter voor wie iets meer ervaring heeft, maar open voor ieder die zijn horizon wil verbreden.

Keuzestress? Kijk rustig door onze beschrijvingen en voel aan wat je het meest aantrekt. Volg je nieuwsgierigheid, gooi een muntje op, of vraag één van onze docenten in de studio om je te helpen de juiste les te kiezen!
Class
Level
Beschrijving
Ecstatic Flow
 
All levels
FIND THE FREEDOM TO FLOW
Waarom tot de avond wachten om te dansen? Afhankelijk van de DJ set word je uitgenodigd om te shaken, shimmyen, of naar binnen te keren. Beginnend met begeleidende bewegingen en oefeningen maak je je weg naar expressieve beweging. Ontwikkel een diepere connectie met je lichaam en de beweging die het nodig heeft. Ervaar de vrijheid om te flowen. De beste manier om je dag te starten!
Hatha
 
 
All levels
ALIGN WITH THE MOON AND THE SUN: OPENING AND STRENGTHENING
Afgeleid van het Sanskrit ha, wat zon betekent, en tha voor maan, deze oefening is bedoeld om onze actieve en receptieve kwaliteiten te verenigen. De nadruk ligt op het uitlijnen van lichaamshouding en controle over je ademhaling om een balans tussen kracht en flexibiliteit te vinden. Deze oefening zorgt voor zowel verbeterde fysiologische gezondheid als een kalme geest.
Hip Hop Flow
 
 
 All levels
BOOGIE TO THE BEAT: PLUG IN, CONNECT, PLAY
I said a hip hop hippy, hippy to the hip hip hop you don’t stop the rock with the bang bang boogie said up jump the boogie to the rhythm of the boogie the beat. Need we say more? Een oefening gebaseerd op Vinyasa terwijl je naar je favoriete nummers luistert. Verbind je met je lijf en je happy place.
Lunar Flow  All levels

Pilates
 
 
All levels
INCREASE YOUR CORE INTELLIGENCE 
Gebaseerd op de klassieke mat serie zoals ontwikkeld door Joseph Pilates. Deze les helpt je je core en rugspieren te versterken en stabiliseren. Door subtiele bewegingen leer je je spieren te versterken, verlengen en ontspannen. Be prepared to skyrocket your body intelligence.
Primal Arts
 
 
All levels
 
STRENGTH AND FLEXIBILITY: CONNECT TO THE CORE OF YOUR BEING
Bereid je voor om op een speelse manier uitgedaagd te worden. Een combinatie van martial arts, yoga en dans: deze les wakkert het vuur in je aan en verbindt je dieper met je levensenergie. Denk aan boxing yoga en vurige Kung Fu strikes: en afhankelijk van de collectieve energie gedurende de les, gentle yoga gecombineerd met zachte Tai Chi flows. Wees niet verbaasd als je animal movements voorbij ziet komen om je sterker en lichter te maken in je practice. Tenslotte zijn we uiteindelijk allemaal primal beings.
Solar Flow All levels

Vinyasa
 
All levels


 
RIDE THE WAVES OF YOUR BREATH
Een speelse, dynamische oefening die bedoeld is om beweging en ademhaling te synchroniseren tot een soepele, constante cyclus. Deze les integreert bewustzijn en uitlijnen, maar ook kracht en flexibiliteit, er wordt gebruik gemaakt van lichaamswarmte en stilte in de geest. De oefening verandert per leerkracht. Elke keer dat je er bent ervaar je iets fris, nieuws en origineel.
Yin Yang
 
All levels
CREATING HARMONY IN BODY AND MIND 
Retreat to rise. Yin Yang brengt de energie van zon en maan samen. Het mannelijke en vrouwelijke, licht en donker. Deze les smelt dynamische reeksen en staande houdingen (Yang), om je lichaam sterker en warmer te maken, samen met langzame, statische, diepe houdingen (Yin) die je zenuwstelsel kalmeren. De perfecte les om algehele balans en harmonie te vinden. Ebbs and flows, baby. Ebbs and flows.
Yin
 
All levels
MEDITATIVE, STILLING, SOFTENING, SURRENDERING
De kuur tegen het stadsleven. Yin is een stillende, meditatieve practice die een diep gevoel van bewustzijn creëert door het loslaten van mentale en fysieke stress. Houdingen die langer aangehouden worden, met een focus op het losmaken van het bindweefsel in het lichaam. Het nodigt je uit om te spelen met je (mentale) grenzen. Geef jezelf de kans te ontspannen, laat je geest tot rust komen, en oefen je geduld.
Yoga Calisthenics
 
Intermediate
PRACTICE AND PLAY: POWER UP!
Als kracht en flexibiliteit tegenpolen zijn, wil je je ergens in het midden bevinden. Pure spierkracht zonder flexibiliteit betekent dat je die kracht niet altijd kunt toepassen. Flexibiliteit zonder kracht kan leiden tot schade aan gewrichten. Deze les combineert de elementen van calisthenics en yoga om een gouden balans te vinden. ‘Calisthenics’ is afgeleid van het Griekse ‘Kalos’, wat mooi betekent, en ‘Sthenos’, wat kracht betekent. Het draait om het gebruik maken van je eigen lichaam als tegengewicht om deze sterker te maken. Asanas zijn perfect om flexibiliteit en beweeglijkheid in je gewrichten te verbeteren. Bereid je voor om zowel mentaal als fysiek uitgedaagd te worden. Je zult versteld staan van waar je toe in staat bent!
Yoga Rhythm
 
All levels
CONNECT TO THE RHYTHM OF YOUR BODY
Move and groove yourself into happiness! Yoga komt in deze les samen met ritmes van over de hele wereld. Beginnend met meditatie, pranayama en asana wordt overgegaan naar dans. Elke les geeft je een voorproefje van een ander type dans en muziek. Sommige met, sommige zonder choreografie, en soms vind je jezelf in een dansende meditatie. Eén ding is zeker: elke les, elke dans, elk nummer maakt iets anders in je los. De practice komt full circle met yoga en eindigt met je geliefde savasana.

Rooster